Svante & Irene Carlssons hemsida

Efterlysningar och diverse funderingar

Ett torp vid Gärdsås Kulle

   

Som nygifta flyttade vi 1962 in i Kortedala. På den tiden var det ganska orörd natur öster om Kortedala. Bergsjön och andra nyare områden var ej ännu bebyggda. Man kunde gå på skidor på vintern och om sommaren kunde man ströva omkring i skogsmark. Inte långt från Almanacksvägen ligger ju Gärdsås Kulle och vid dess fot på sydvästra sidan fanns det här lilla torpet.
På en gammal karta från 1949 ser jag att stället skulle heta Lövåsdal. Är det någon som vet något om stället och vem som ägde/bodde där?


Vet du vad det här är för bomärke?Köpte 1964 den här svepasken på en auktion efter Maria Johansson i Bråland, Valla. Maria var född 1880-04-04 och hon dog 1964-06-14. Maria var dotter till Johan Petter Eriksson och Britta Kristina Berntsdotter i Bråland.
På asken står initialerna CHD samt ANNO 1786. Kan inte hitta någon i släkten som initialerna stämmer på. Om jag kunde få reda på vem bomärket står för så kanske det gick att lista ut.

Café Standaret

Någon gång på 40-talet, strax efter kriget så ägde min far en kortare period Café Standaret vid Lilla Bommen i Göteborg. Jag vet ganska lite om det och skulle gärna vilja ha lite uppgifter och helst av allt se någon bild därifrån. Var med pappa dit en gång när jag var liten, men det blir ett diffust minne. Jag vet att Arlas chaufförer brukade fika där. Eftersom vi inte var bosatta i Göteborg så var det hans systrar som skötte om stället.
Är det någon som vet mer om caféet eller har någon bild från gatan eller möjligen från insidan?
I så fall skulle jag gärna vilja fotografera/skanna av det.