Svante & Irene Carlssons hemsida
Petter och Elsas ättlingar


Walter År 1996 tog Walter Ellsinger (Irenes mors kusin) initiativ till en släktträff med ättlingarna efter Petter Jonasson 1842 och Elsa Johansdotter 1846. Ett stort arbete var det att leta fram alla släktingarna, men med hjälp av "gruppchefer" för de olika släktgrenarna så tror jag man lyckades få tag i de flesta och till träffen den 24 augusti hade 146 deltagare anmält sig.

Vi samlades i Församlingsgården i Skärhamn och många hade på vägen dit passat på att besöka graven som finns vid Stenkyrka kyrka. Utrustade med namnskyltar som även hänvisade till vilken gren man tillhörde kunde sedan deltagarna ta del av redovisningar över släkten. Många kära återseenden blev det mellan släktingar som inte träffats på många år och kanske även en del möten mellan släktingar som inte ens kände till varandra. Sedan blev det naturligtvis också förplägnad och gruppvis fotografering.
Innan vi skiljdes åt så var man överens om att träffas igen om 2 år och på den vägen är det forfarande, fast numera med 3-års intervaller. Senste sammankomsten ägde rum 2011. Petter Jonassons stamtavla >> 


Några bilder från släktträffen i Skärhamn 1996

(Du kan pausa genom att hålla muspekaren över bilden.)


Petter och Elsa Petter och Elsa
Vigda 1867-25/9

Huset Huset på där de bodde -
Skansvägen 13 i Skärhamn


Klicka för större bild
Klicka i bilden!

Stenkyrka 1935

Till väster; Elsa - dotter till Elisabeth som står i mitten, till höger står Olga som var gift med Knut Johansson - son till Elisabeths syster Josefina. Osäkert vilka barnen är, men troligtvis är det Gottfrids flickor Ingrid och Astrid.
Elisabeth på Kungälvs Sjukhus

1892 började Elisabeth på Kungälvs lasarett som sjukhuspiga (dåtidens benämning på sköterskeelev). Hon flyttade hem igen i oktober 1896 och gifte sig i december samma år med Johan. Hon blev sedan ofta anlitad i trakten av folk som ville ha hjälp med att sköta om sina blessyrer.

Hon syns längst fram till höger.
Stadsläkare på lasarettet var Carl David Lagerlöf (en äldre broder till författarinnan Selma Lagerlöf). Gissar att det är han som är med på bilden.