Svante & Irene Carlssons hemsida

Vilka är vi då?

Jag - Svante, är född 1936 i Skår på Tjörn, äldst av tre bröder. Du ser mig på bilden där jag kastar mina första blickar ut över nejden.
Stolta, relativt nygifta föräldrar med nybyggt hus. Det blev visst allt på en gång. Kanske var det lite Amerikansk "aktion" som hängde kvar från tiden i New York där min far varit i 3 år och jobbat på skyskrapsbyggen.

Efter avslutad skolgång samt yrkesutbildning i Mölndal bosatte jag mig i Göteborg 1953 och började arbeta på AB Luco, där jag blev kvar i 20 år.

Träffade 1959 Irene som jobbade i ASEA:s utställning på Östra Hamngatan. Irene är född och uppväxt i Skärhamn, på Buskär - den yttersta bebyggda udden i Skärhamn. Hennes far var skutskeppare och ägde tillsammans med sin svåger en skonare som hette Elgö.

1962 gifte vi oss i Oskar Fredriks Kyrka och flyttade in i en modern lägenhet i Kortedala. Rena himmelriket tyckte vi då vi bott i var sin omodern 1:a, jag på Landala Långgata och Irene på Lilla Vegagatan. 1974 flyttade vi till Skärhamn och jag fick jobb på Getinge Skärhamn AB som på den tiden var känt under namnet Helinos. Blev pensionär i mars 2001 efter att ha jobbat på Getinge i 27 år. Ett arbete jag trivts mycket bra med. Bra arbetskamrater och en god stämmning. Tråkigt nog har verksamheten i Skärhamn nu avvecklats och flyttats till Kina.

Kort efter vi flyttat tillbaka till Tjörn fick Irene anställning på Rylanders El där hon varit anställd innan hon flyttade till Göteborg och hon blev kvar där tills pensioneringen.

Vi har 2 barn: Katarina och Martin som båda är gifta och har gett oss fyra underbara barnbarn. Den senaste är en liten solstråle som kommer från Kina. Barnbarnen är något av "livets efterrätt".


Utförligare beskrivning av våra anor hittar du i menyn under Släktforskning.

Bardomshemmet i Skår 1936


Skonaren ElgöOch så brudparet, 1962.
Nu har vi med råge passerat guldbröllopet. Tänk vad tiden rinner iväg!